Coș de cumpărături

Floare De Sare Cu Busuioc,Oregano,Cimbrisor Eco 135g Nera Plant

în stoc
SKU
Floare De Sare Cu Busuioc,Oregano,Cimbrisor Eco 135g Nera Plant
33,00 RON
Floarea de sare alături de busuioc, oregano și cimbrișor – un buchet aromat pentru savoarea preparatelor alese! Numită de vechii greci „Anthos alatos”, Floarea de sare este unul dintre cele mai pure, mai gustoase și mai valoroase tipuri de sare de mare din lume. Foarte apreciată în bucătăria gourmet, ea este recoltată manual din lacurile Messolonghi, Grecia – o zonă nepoluată, protejată prin Tratatul Ramsar. Cu aspect de fulgi și textură crocantă, Floarea de sare este formată din cristalele care plutesc în strat subțire pe suprafața apei. Poate fi colectată doar atunci când este însorit și uscat, cu vânturi line, constante. Ea este „spuma”, adică prima sare de mare recoltată, după aceea urmând recoltarea sării comune. Știați că producerea a 1kg de Floare de sare echivalează cu producerea a 80kg de sare de mare obișnuită? Dacă ar fi să comparăm, Floarea de sare față de sarea obișnuită de mare este ca lăptișorul de matcă față de miere! Floarea de sare Nera Plant cu busuioc, oregano și cimbrișor este potrivită pentru mâncărurile de pește, broccoli, conopidă, cartofi, în sosurile pentru paste, în pizza și omlete.

Floarea de sare alături de busuioc, oregano și cimbrișor  un buchet aromat pentru savoarea preparatelor alese!

Numită de vechii greci „Anthos alatos”, Floarea de sare este unul dintre cele mai pure, mai gustoase și mai valoroase tipuri de sare de mare din lume. Foarte apreciată în bucătăria gourmet, ea este recoltată manual din lacurile Messolonghi, Grecia – o zonă nepoluată, protejată prin Tratatul Ramsar.

Cu aspect de fulgi și textură crocantă, Floarea de sare este formată din cristalele care plutesc în strat subțire pe suprafața apei. Poate fi colectată doar atunci când este însorit și uscat, cu vânturi line, constante. Ea este „spuma”, adică prima sare de mare recoltată, după aceea urmând recoltarea sării comune. Știați că producerea a 1kg de Floare de sare echivalează cu producerea a 80kg de sare de mare obișnuită? Dacă ar fi să comparăm, Floarea de sare față de sarea obișnuită de mare este ca lăptișorul de matcă față de miere!

Floarea de sare Nera Plant cu busuioc, oregano și cimbrișor este potrivită pentru mâncărurile de pește, broccoli, conopidă, cartofi, în sosurile pentru paste, în pizza și omlete.

Informații suplimentare

90g Floare de sare, 45g condimente - Busuioc (Ocimum basilicum)*, Oregano (Origanum vulgare)*, Cimbrișor (Thymus serpyllum)* - în părți egale.

*33.33% din ingrediente provin din agricultură ecologică.

Proprietăți ingrediente

În cantități moderate, sarea este un ingredient indispensabil pentru buna funcționare a organismului. Ea ajută la reglarea presiunii sanguine, eficientizează transmisia nervoasă şi contracţiile musculare și ajută celulele să absoarbă nutrienții necesari. Adăugată în mâncare, ea are ca efect general intensificarea aromelor și gustului preparatelor.

Datorită faptului că este pură și 100% neprelucrată, Floarea de sare își menține concentrația ridicată de minerale și oligoelemente (93 la număr, spre deosebire de sarea obișnuită, care conține doar 2), dintre care cele mai importante sunt: calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier, fluor, cupru, iod.

Deși, ca mineral, Floarea de sare nu face obiectul certificării ecologice, este un ingredient acceptat în produsele certificate.

Foarte parfumat, Busuiocul dǎ preparatelor o savoare puţin dulce şi un parfum uşor de citric. El conţine o cantitate însemnată de vitamina C, vitamina A, substanţe tonice şi antioxidante și minerale esenţiale.

Aromat, cald și ușor amărui, Oregano are un miros caracteristic complex, intens şi picant, puţin pregnant. Gustul este înţepător, uşor dulce şi plăcut proaspăt. Merge de minune și în orice preparat ce conține roșii.

Cimbrișorul conferă o notă proaspătă de lămâie peştelui, fructelor de mare și puiului fript. Folosit cu discreţie, el amplifică aroma altor ierburi, fără însă a le acoperi, şi se îmbină cu succes cu Busuiocul și Oregano.

Utilizare

Se folosește după gust, pentru aromatizarea salatelor și a mâncărurilor. Se presară pe alimente la sfârșitul preparării, înainte de servire.

A se păstra bine închis, la temperaturi de 15-30°C și ferit de umiditate.

Mod de prezentare

Pungă stand up, 135g

Producator
Producator NERA PLANT
Scrie o recenzie
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account