Cum ne ajută PQQ?
- Reduce stresul oxidativ.
- Reglează metabolismul energetic.
- Îmbunătățește răspunsul imunitar.
- Susține sănătatea și longevitatea prin reducerea efectelor îmbătrânirii.
- Susține sănătatea și funcțiile cardiovasculare.
- Previne deteriorarea celulelor nervoase.
- Contribuie la buna funcționare a sistemului nervos central (concentrare, memorie, logică).
PQQ: acționează asemenea unei vitamine și nu numai
Prezentă în mod natural în unele produse alimentare, precum cartofi, spanac, pătrunjel, lapte sau ouă, pirolochinolin chinona (PQQ) protejează celulele împotriva stresului oxidativ, reprezentând o barieră atât pentru sistemul cardiovascular, cât și pentru sistemul nervos. În ceea ce privește activitatea antioxidantă, PQQ s-a dovedit deosebit de eficientă în neutralizarea a doi dintre cei mai puternici radicali liberi, radicalii superoxid și hidroxil. În același timp, PQQ blochează dezvoltarea proteinelor anormale legate de bolile neurodegenerative, adică previne deteriorarea și dispariția celulelor nervoase cauzate de acumularea de proteine beta amiloide (asociate cu boala Alzheimer) și a proteinei alfa-sinucleină (asociată cu boala Parkinson).
De ce să luăm PQQ?
Având în vedere faptul că PQQ se regăsește în unele alimente, am putea crede că prin consumul acestora vom putea asimila cantitatea necesară. În realitate, nici oamenii, nici bacteriile care colonizează tractul digestiv uman nu au demonstrat capacitatea de a sintetiza PQQ, motiv pentru care este clasificată ca fiind un micronutrient esențial pe care îl putem lua sub formă de supliment alimentar.